top of page

De auto

Defender en aanhanger.jpg

Jeffrey is degene die verantwoordelijk is voor de auto, puur omdat Linda er 0,0 verstand van heeft.

We hebben gekozen voor een Defender 130 uit 2005. We hebben deze in 2016 gekocht en zijn hierna ermee op kampeervakanties gegaan om de auto zo goed mogelijk te leren kennen en ideeën op te doen. Hij was helemaal standaard toen wij hem kochten.

Motor


Toen we de auto kochten zat er een 2.5 5cilinder TD5 motor in. Deze motor heeft er ingezeten tot 2019, we waren ervan overtuigd dat deze in perfecte staat was. Echter kwamen we erachter dat hij olie lekte via het kleppendeksel. Na het verwijderen van het kleppendeksel kwamen we erachter dat de nokas en de tuimelaaras beschadigd waren. We hebben toen besloten de motor te laten reviseren. Dit duurde ongeveer 8 weken, hierna heeft Jeffrey de motor weer ingebouwd. We hebben er toen meegereden en zijn ermee op vakantie gegaan. Na een paar honderd kilometer rijden, kwamen we erachter dat hij olie gebruikte. We hebben de vakantie voortgezet, maar we moesten ongeveer 1L olie per 1000km bijvullen, dit was niet oké na zoveel geld te hebben uitgegeven om te reviseren. Na een vervelende discussie met de reviseur, heeft de BOVAG ons toch in ons gelijk gesteld. Echter konden ze het probleem van de motor niet vinden, dus kon hij niet gemaakt worden. Dit alles heeft ons heeft ons 5 maanden aan tijd gekost. Resultaat was dat Jeffrey in november (toch redelijk kort voor de reis) nog op zoek moest naar een andere motor. Uiteraard heeft hij deze gevonden en zo snel mogelijk ingebouwd.
Op dit moment zijn we naar Oostenrijk aan het rijden om te motor te testen. So far so good.

Qua planning liepen we wel vast op een aantal puntjes, zo wilde we bijvoorbeeld graag een water- en of dieseltank inbouwen, gullwings inbouwen ect. Ook hadden we tijdens de kampeertrips ondervonden dat het soms best onhandig is dat we niet meer mobiel waren, wanneer we daktent en luifel opgezet hadden. We konden bijvoorbeeld niet naar een canyon of dorpje rijden, tenzij we alles elke dag op en afbraken. Na een proefnacht en veel twijfelen, zijn we overstag gegaan en hebben we een offroad trailer van Uncharted Offroad trailers gekocht.

Andere upgrades aan de motor zijn:
- td5 inside VNT turbo
- HD Ashcroft versnellingsbak
- HD Ashcroft tussenbak

 

Onderstel

We hebben het onderstel kaal geborsteld en ingespoten met stonechip om roestvorming tegen te gaan. Daarnaast hebben we de volgende aanpassingen gedaan:
- Difflockers voor en achter, Ashcroft gestuurd met lucht
- HD steekassen
- HD homokineten
- 2,5 inch ophoogveren, oldman emu
- Fox 2.0 instelbare schokbrekers
- Flo-flex eindaanslagrummers
- Nieuwe A-frame ball-joint
- Aangepaste stabilisatiestangen voor en achter (voor extra flex)
- HD stuurstangen
- Oldman emu stuur demper
- Gereviseerde remmen en nieuwe gevlochten remslangen en nieuwe koperen remleidingen

Extra’s


- Rolkooi
- Standkachel
- Bashplate
- T-Maxx compressor
- Goodwinch met een bow 2+ motor met dynamisch touw en een pro-link (voor)
- Warrior 9.5 met dynamisch touw (achter)
- Dual battery system van National Luna
- Nanocom
- Aangepast roofrack
- Led verlichting rondom aangebracht

*HD = Heavy Duty

 

Slapen & koken


We slapen in een daktent (Dare to be Different) op de trailer. Aan de daktent zit de ondertent en we hebben ook de bijpassende 180 graden luifel. Op deze manier kunnen we droog koken, zitten en naar bed gaan.

Als back-up plan hebben we de pick-up bak van de Defender zo ingericht dat we er ook kunnen slapen. Met dank aan Ria en Miranda om de kussens hiervoor te helpen maken.
In de trailer zit een ingebouwd gasstel (met een 30L gastank) en daarnaast hebben we een Coleman Dual Fuel Stove. We hebben een koelkast van Dometic in de trailer staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interior


We zijn erg trots op het resultaat van de inbouw van de pick-up bak. Grote dank voor de hulp van onze vaders. We hebben flight case materiaal gebruikt en aluminium strips.
Ook hebben we de hele binnenzijde van de auto geïsoleerd.
We hebben de kampeertrips met een ander systeem gewerkt met twee diepe lades en erboven een laadruimte voor kratten en boxen. Dit werkte op zich goed, maar we hopen dat dit nog efficiënter gaat werken.

Waar eerst de achterbank zat, hebben we een uitschuiflade gemaakt voor de koelkast, echter is deze met aanschaf van de trailer niet meer nodig. Hieronder hebben twee lades gemaakt die via de passagiersdeuren toegankelijk zijn. Een sim idee van Jeff was om het hoekje bij de achterdeur scharnierbaar te maken, zodat er rechte lades in kunnen. Deze lades zijn ideaal voor onze kleding.

Verder hebben we gekozen voor Recaro stoelen en we luisteren muziek middels een tablet en bluetooth boxen.

 

 

 

 

 

 

 

keuken.jpg
inbouw.jpg
IMG_20191214_201849.jpg
IMG-20191214-WA0008.jpg
IMG-20180512-WA0005.jpg
IMG-20180512-WA0003.jpg
bottom of page