top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

Sveti Stefan, Nationaal Park Lovćen en Kotor

Iemand herinnerde mij eraan dat het al 5 dagen geleden was dat ik wat geplaatst had, dus hier weer een update van ons.


Zondag zijn we Montenegro ingegaan. Opnieuw een veerdienst genomen.

De grensovergang was heel chill, enkel paspoorten en kentekenbewijzen hoeven te laten zien. En toen ontdekte we dat er een grensovergang Kroatie uit is én eentje voor Montenegro in haha. Gelukkig was deze net zo eenvoudig. Lokale simkaart gekocht zodat we alsnog kunnen internetten, ze hebben hier bizarre bundels. 500GB was het minste en kostte 15 euro. Dus in onze reservetelefoon deze simkaart gedaan en een hotspot gemaakt.

Het was prachtig weer, dus een mooi strand bezocht. Er waren mooie wildkampeerplekjes, het was een terrein wat vroeger een camping was. Toen er een rondje gingen lopen, zagen we ineens een zwarte slang van minstens een meter! Brrr even een opschudder dat we op moeten gaan letten.

Er was een verlaten beachbar waar de locals aan het chillen waren met hun eigen drankjes. Jeff ging nog even vissen en terwijl ik lekker tijdschriftje aan het lezen was, werd ik benaderd door een man. Hij zei dat ik op zijn favoriete plek zat en vroeg wanneer ik mijn kleren uit ging trekken. Ik dacht echt huh, shit Jeff heeft de telefoon met simkaart mee dus heb ook geen bereik als dit niet zo'n aardige man is. Maar blijkbaar stond dit stukje bekend als naakt'strand'. De man ging letterlijk op 1 meter afstand staan en trok zijn zwembroek uit. Verder denk ik niet veel kwaad in de zin en niet veel later kwam Jeff en toen besloot hij toch een ander plekje te zoeken.

Niet veel later kwamen er steeds meer mannen tussen de 35-50, naakt. Dus toch besloten er niet de nacht door te brengen. Mooie goedkope camping stukje verderop gevonden, dichtbij een strand. We konden het leuke restaurantje vol met locals niet weerstaan. Ik vroeg naar de vis van de dag en toen kwam de man met een enorm plateau met daarop letterlijk de vis die die dag gevangen was! We kozen ervoor om samen een Dorade te delen, heerlijk! 2,50 per 100gram maakte de keuze niet moeilijk.


De dag erna hebben we het National Park Lovćen bezocht. Mooie uitzichten en we hadden de trailer even geparkeerd om een offroad pad te nemen. Leuk pad dat leidde naar een zendmast met mooi uitzicht. Toen we bijna beneden waren, spotte we een Defender en gingen even een praatte maken. Bleken 2 aardige mannen die zowel Brits als Australisch als Canadees paspoort hadden! We eindigde de avond samen met hen en nog een andere Defender met Nederlanders op een mooie plek van iOverlander. De Nederlanders volgden we toevallig al op Instagram vanwege hun mooie verbouwde Defender, toch een klein wereldje is het dan. Het regende licht en het was een frisse nacht, dus besloten toch nog 1 dag de zon op te zoeken bij de kust.


Dinsdag hebben we het dorpje Kotor bezocht met een mooie stadsmuur en binnenstad. Hierna weer een wildkampeerplekje gezocht op een landtong. Heerlijke plek en tegen de avond kwamen er nog andere reizigers waarmee we gezellig bij het kampvuur hebben gezeten en tips hebben uitgewisseld.

Om 5.50 schrokken we wakker van onbekende stemmen en enthousiast gegil. Er waren ineens een aantal Aziaten die de plek blijkbaar ook erg mooi vonden...Ach wakker is wakker en we hadden gisteravond zowaar een planning bedacht voor vandaag. Ondanks dat het de komende dagen erg slecht weer is en wordt in de bergen, toch besloten dat we erheen gaan. We gaan het Ostrogklooster bezoeken en dan door naar Dormitor Nationaal Park. We hebben een appartementje geboekt (45euro voor 2 nachten) zodat we overdag gewoon door de regen kunnen mountainbiken en wandelen, maar savonds dan wel warm kunnen douchen en comfortabel slapen.72 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


mscopain@hotmail.com
mscopain@hotmail.com
May 10, 2023

visschoteltje whaha. Geweldige foto,s en mooie overnachting plekken joh . Ok , op ouwe naakte mannetjes zit je niet te wachten natuurlijk maar verder …..

ik geniet met volle teugen mee . Xx

Like
bottom of page