top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

Nieuw jaar, nieuwe avonturen!

In het kader van 'je leeft maar 1 keer' zijn we in het diepe gesprongen en hebben we een truck gekocht! In Georgië werd Jeff verliefd op de oranje truck van Craig en Kerry en hij werd steeds meer geïnteresseerd toen we weken met hen doorgebracht hebben op Cyprus en in Nederland.

Toen we aan de terugkeer naar Nederland begonnen, gingen onze gesprekken steeds vaker over de toekomst. De start van deze reis was zo'n groot doel, dat we niet helemaal wisten hoe ons leven na de reis eruit zou gaan zien. Stiekem was het al wel bekend dat ik de reis meer als een begin, dan een eind zag, maar de vraag was hoe Jeff hierin stond na de reis. Gelukkig is Jeff ook helemaal verliefd op deze levensstijl! Hij had alleen wel een voorwaarde, de volgende trip niet meer met een Defender. Hij verlangde toch wel naar iets met airco én een echte binnenruimte. Samen waren we er direct over uit dat we een voertuig met 4x4 willen. Ik begon meteen met kijken naar 4x4 campertjes, maar Jeff zei dat hij dan ook echt wel graag een crossmotor mee wil. Toen viel bij mij het kwartje, hij doelde op een vrachtwagen zoals onze vrienden uit Engeland! Mijn eerste reactie was, nee doe even normaal, dat is veelste groot! Maar na goede overredingskracht van Jeff is mijn mening veranderd naar, ach, waarom niet!? Het belangrijkste voor mij is dat we samen weer een avontuur aangaan door een truck om te bouwen naar camper en hier samen weer naar mooie bestemmingen mee te reizen.


We zijn een buitenkansje tegengekomen en hierdoor zijn we al in het bezit van een MAN HX60! We blijven in de vierkante vormen net zoals de Defender, alleen dan een stukje groter. We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met dingen uitzoeken. De eerste uitdaging was dat de truck nog geen kenteken had. Dit is normaal een makkelijk proces via de RDW, maar de truck had ook nog geen Europese goedkeuring. We hebben het geprobeerd, maar de RDW trapte er niet in. Tja hoe regel je zo'n goedkeuring, blijkbaar kan dit via de TUV in Duitsland. Alleen ook dit is minder eenvoudig dan het lijkt, want je kan hier niet zomaar een afspraak bij maken. Via via kwamen we uit bij Overland Travel in Epe en zij konden een keuring bij de TUV regelen voor ons. We wisten dat we hier een speciale onderrijbumper voor nodig hadden, deze hadden we vast besteld. Echter bleek de levertijd 10 weken... En zelfs na deze 10 weken was de bumper er nog steeds niet. Jeff zou Jeff niet zijn als hij net zo lang zoekt en connecties maakt totdat hij iemand in Duitland gevonden heeft en 10 uur rijden verder, hij had een bumper! Uiteraard paste deze niet precies, maar Jeff heeft hem passend gemaakt. Hierna nogmaals naar de RDW en eind april was het geregeld, de truck is goedgekeurd en krijgt Nederlandse kentekenplaten. We waren echt overtuigd dat zelf panelen kopen en een box in elkaar zetten de beste manier zou zijn, maar zijn hier toch op teruggekomen en gaan een lege box laten bouwen door Camperbouw & Onderhoud in Hedel.


Maar een vrachtwagen is toch wel wat anders dan een Defender met trailer, dus is er ook een ander rijbewijs nodig. Gelukkig is alles met een motor Jeff zijn hobby en ik ben super trots dat hij zowel theorie en praktijkexamen in 1x gehaald heeft!


Naast veel onderzoeken hebben we ook al wat geklust, Jeff moest de onder- en zijrijbeveiliging zelf maken ook de bumper heeft hij uiteindelijk zelf vermaakt. Daarnaast hebben we de cabine geïsoleerd en zijn we hem op het moment aan het afwerken. Afgelopen zondag was ook weer een spannend momentje, want toen hebben we, met hulp, het flatbed van het chassis afgetild. Deze moet aangepast worden voordat de box erop kan.

Bekijk het filmpje :)


Bedankt voor alle hulp van iedereen weer!


Last but not least, ben je geïnteresseerd in de Defender of trailer of ken je iemand die dit is? Laat het ons dan weten!20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page