top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

#1 plek tot nu toe en weer de bergen in

Toen het tijd was ons mooie appartementje uit te gaan, scheen de zon nog steeds volop. We besloten een rondje eiland te doen. We stopten om een broodje te eten en even te snorkelen, we zagen een parkeerplek met een padje naar beneden en dit leidde naar een mooi stuk privéstrand. Het snorkelen hield ik maar 3minuten vol, aangezien het water echt koud was daar.

Hierna door en op het puntje van het eiland lag de mooiste (wild)kampeerplek waar we tot nu toe gestaan hebben. Via redelijk offroad pad kwamen we in een kleine baai, azuurblauwe zee, wit strand en een stuk waar we de auto konden zetten om te slapen.
We twijfelde erg om nog langer op het eiland te blijven, maar toch besloten door te gaan, omdat er nog meer moois te ontdekken is. Na de auto te hebben gewassen (niet omdat hij mooi moet zijn, maar qua onderhoud) en boodschappen te hebben gedaan, zijn we doorgereden naar een plekje in de bergen.


De volgende dag hadden we een plan, we wilden graag Meteora zien en een van de 7 kloosters bezoeken. Gebeurd niet zo vaak, maar het was nog mooier en specialer dan verwacht! Heel cool dat er verschillende kloosters hoog op bijzondere bergen gebouwd zijn, om gelovigen een veilige plek te bieden.


Hierna een mooi plekje in de bergen opgezocht. Na een offroadpad van ongeveer een uurtje kwamen we op een mooie plek bij een meer. Hier hebben we naast genieten van een mooi uitzicht, ook praktisch gebruikt van gemaakt. We leggen dan een tuinslang in het water, laten het water door de boiler gaan om op te warmen en dan komt het uit onze buitendouche. Doordat het ons zo geen drinkwater kost, kunnen we lekker 'lang' douchen.


De volgende dag wilde we weer een stukje verder rijden, maar na een uur ontdekte we lekkage in de trailer. De slang van de afvoer van de wasbak was afgescheurd en daardoor was er water bij alle elektronica gekomen. We hebben toen alles zo goed mogelijk weer droog gemaakt en hierna geruimd dat er niet teveel stuk was gegaan. Tot nu toe lijkt het enkel een relais te zijn wat stuk is, maar we zullen komende weken wel goed moeten blijven opletten op corrosie enz. Besloten een camping te zoeken en de lekkage op te lossen. De eigenaren van de camping hielpen ons door een stuk slang te geven en na een middag knutselen van Jeff, lijkt het opgelost. Ik heb meteen gebruik gemaakt van de camping en de was gedaan. Helaas was regenbuien tussendoor dus echt drogen is niet gelukt. Die avond wilden we de mensen van de camping bedanken en deden een drankje in hun bar. Dit werd een gezellige avond waarbij we zelfs mee mochten eten van de zelfgemaakte spaghetti met tonijn. Dit was om 22.00, maar voor hen normale etenstijd.


De volgende dag bij een autobedrijf een relais kunnen scoren en daarna doorgereden naar de stad Thessaloniki.


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page