top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

Caucasus gebergte ontdekken

Wat zijn wij aan het genieten! We bepalen onze route een beetje aan de hand van het boek Explore Georgia, waarin allerlei offroad routes beschreven staan. Zie de foto, in dit gebied zijn we nu.

We zijn eerst richting Shovi en Gebi gegaan. Aangezien de routes weer dichtbij landsgrenzen lopen, moesten we weer naar de grenspolitie en hier toestemming vragen en formulieren invullen. Inmiddels weten we hoe het werkt en is het niet meer spannend.


Prachtige routes door de bergen gereden en echt op idyllische plekjes geslapen. Vaak kiezen we ervoor de trailer te laten staan op het kampeerplekje en dan de route te rijden met de losse Defender.


Dit plekje staat #1 qua uitzicht, maaaaaar we werden compleet opgegeten door steekvliegen, muggen, horzels en allerlei andere vliegende wezens.


De volgende dag route 24 uit het boek gereden en wauw wat een uitzichten hadden we op de Chiora Ridge!! Deze plek is Linda haar favoriet. 360° uitzicht over Georgische, Ossetische en Russische bergen!
Hierna door naar Ushguli. Prachtig bergdorpje dichtbij de Shkhara gletsjer.

Opnieuw magisch plekje gevonden om te overnachten. We hebben de wandeling gemaakt naar de gletsjer, zie laatste foto.


Net nadat we gegeten hadden kregen we bezoek van 2 jonge Georgiërs op een paard. Ze wilde graag de Defender van dichtbij zien en ze boden aan dat ik een ritje achterop mocht bij de paarden. Hilarisch in rengalop de berg op, achter het zadel zittend. We hadden instagram uitgewisseld en na een uurtje kregen we een bericht, ga nog niet naar bed! We komen met eten en drinken en laten we een feestje maken.

We gingen uiteraard de uitdaging aan en niet veel later kwamen er 4 Georgiërs aangelopen met kaas, brood, zonnebloempitten, limonade, van alles! Ze spraken redelijk goed Engels dus we konden ook nog eens gesprekken voeren! We hebben lekker muziek geluisterd en toen het hout op was, is Jeff nog met hun naar hun huis gelopen om nieuw hout te halen. De avond duurde tot 2.30 en voor ons kampeerders is dat heel wat haha.

Geweldig om zulke spontane dingen mee te maken. Het was te gezellig, we zijn vergeten foto's te maken van dit alles.


De volgende dag op het gemakje met een kleine kater door naar Mestia, want we hadden al een paar dagen geen boodschappen meer gedaan/kunnen doen.


Hier opnieuw een mooi plekje aan de rivier gezocht. Hier hebben we voor het eerst onze watertank bijgevuld vanuit de rivier. En uiteraard weer alles nalopen, aantal bouten zaten los, dus was maar weer goed ook.


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page