top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

Happy New Year!

Bijgewerkt op: 22 jan. 2020

Happy new year iedereen!

Zoals de meesten al weten, zijn we sinds 11 oktober 2017 in bezit van onze mooie Defender 130. Het idee om te reizen kwam al een jaren eerder, maar toen was de tijd nog niet rijp. Sinds 2017 zijn we al voorzichtig bezig met prototypes te maken van de inbouw van de achterkant, maar hoe dichterbij de datum van vertrek komt, hoe meer we aanpassen en finetunen. Nu de vertrekdatum in zicht komt, zijn we elk vrije uur in de garage te vinden of achter de laptop aan het voorbereiden. Gelukkig genieten we beiden nog enorm van alle voorbereidingen. Jeffrey neemt de taak op zich om de auto motorisch en qua onderdelen helemaal te upgraden. Van een andere versnellingsbak tot verstevigde assen en een standkachel. Linda focust zich vooral op het plannen van de reis en het in orde maken van de visa´s en verzekeringen en dergelijke.

Van 1 ding waren we overtuigd en dit was dat de motor nog in perfecte staat was. Echter kwamen we er na een vakantie in Italië achter dat er een klein probleem was met de motor, het kleppendeksel lekte, dus kozen ervoor om hem toch te laten reviseren. We kunnen wel zeggen dat hier de ellende begon. We zullen dit verhaal in een andere blog schrijven. Lang verhaal kort rijdt de auto sinds een week weer!!!! Dit na een aantal maanden ellende.

Ondertussen zitten we niet stil. Toen we ervaarden dat het falen van de motor veel tijd zou kosten, zijn we gaan kijken naar alternatieven. Al snel ontdekte Jeff dat Kenzo van Vicious offroad ook verkoper was van off road trailers. We hebben ons erin verdiept, meerdere mensen om hun mening gevraagd en besloten om er in elk geval 1 een nacht te testen. Wat een luxe! We hebben hierna besloten hem te kopen, voornaamste redenen waren;

- We kunnen nu het kamp opzetten en erna met de auto nog ergens heen, aangezien de rooftoptent op de aanhanger komt

- We in tijdsnood kwamen en de aanhanger zoveel al had wat we nog wilde maken en zo dus veel tijd uitspaarden.

Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de Defender zonder motor naar de garage te halen, zodat we ondertussen verder konden met de binnenkant aanpassen. Afgelopen weken hebben we, met heel veel hulp van de papa's, de achterkant van de Defender omgebouwd naar halve woonkamer. Er zit nu een prachtige inbouwkast met uitklaptafeltje en banken met opbergruimte in. De rugleuning van de bank kan tegelijk ook gebruikt worden om de bank naar bed om te toveren. Zo blij mee! Elke dag leren we meer en ik we zijn erg dankbaar met alle hulp. Zo had ik mezelf nooit zelf kussens zien maken, maar na een bezoekje aan de markt in Rotterdam met Miran en een paar naaimiddagen met mams was de bank af.

We hebben ondertussen ook een maatschappij gevonden die onze combinatie in een container van Vladivostok naar Australië wil verschepen. Ook zijn we ingeënt tegen allerlei ziektes, maar na een gesprek met onder andere Overlanders (Laradelaro), willen we ons toch nog laten inenten tegen Rabiës. Wij kwamen met hen in contact toen ik hun blog las en wat vragen had. Zo begonnen we met mailen en uiteindelijk hebben we hun satelliet telefoon over gekocht en tips uitgewisseld.

Deze blog is even om te testen of dit de website wordt die we gaan gebruiken.

34 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page