top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

Nog steeds aan het wachten bij Overland Haven

Helaas heeft het transportbedrijf onze verwachtingen overtroffen, in de negatieve zin. We zijn nog steeds aan het wachten en ze weten op dit moment niet eens waar het pakket is. Het is naar London gegaan en hier nu al 5 dagen. We zijn ervan overtuigd dat de plek waar we nu zijn, de beste plek is om te verblijven, maar toch zouden we graag verder gaan met onze reis na 14 dagen. We vullen onze dagen vooral met het helpen van andere reizigers, al Jeff zijn kennis komt iedereen goed van pas. Iedereen heeft wel een probleem met zijn/haar auto.

We zijn voor de afwisseling weer een dagje naar Tbilisi gegaan. Grant had een gasfles nodig voor zijn lasapparaat, heel bijzonder hoe een vulstation eruit ziet hier in Georgië.


We hebben ook ons toelatingsbewijs voor Vashlovani Nationaal Park geregeld bij de grens politie. Normaal moet je eerst papieren ophalen, dan een e-mail sturen met de ingevulde versie van deze papieren en weer terugkomen om de goedkeuring op te halen. Gelukkig troffen we de juiste vrouw en regelde ze het voor ons ter plekke.

We hadden ook bericht dat onze paspoorten inclusief het visum voor Rusland gearriveerd waren, dus deze ook opgehaald. Uiteraard waren ze niet op de plek van bestemming, maar moesten we zelf uitvogelen waar wel en dit bleek nog bij een ander postkantoor. Gelukkig niet ver weg en we waren opgelucht dat we onze (tweede) paspoorten weer bij ons hadden.

We weten nog niet zeker of we door Rusland willen. Aan de ene kant, het is maar 1,5 dag en dit is de enige manier hoe we Kazachtstan, Kirgistan en Mongolië kunnen bezoeken. Aan de andere kant kunnen er ook een hoop nare dingen gebeuren in 1,5 dag.Maar deze beslissing hoeven we niet nu te maken, aangezien we nu eerst nog het probleem met de trailer hebben en daarna Georgië nog willen ontdekken. We worden de hele situatie rondom het pakketje nu wel een beetje zat, veel loze beloften en weinig kennis van het hele Georgische postsysteem. Het pakket is heel Nederland doorgegaan, daarna naar London en hier ligt het al vanaf eind vorige week. Wij krijgen zelf geen updates van DHL, omdat we geen accounthouder zijn en het transportbedrijf is erg onverschillig. Ze kwamen er nu pas achter dat er maar 1x per week een vliegtuig vertrekt vanuit London naar Tbilisi, dus 3 dagen nooit mogelijk had geweest. We zijn erg benieuwd naar het vervolg, aangezien wij pas problemen verwachtte bij de douane.


In de tussentijd realiseren wij ons heel goed hoeveel geluk we hebben met de plek waar we nu zijn. Regelmatig komen er nieuwe reizigers, met elk hun eigen avontuurlijke verhalen. Daarnaast zijn we een aantal keer uitgenodigd bij de buren voor een echt Georgisch feestje/BBQ. Fantastisch om mee te maken, zeker omdat niemand meer dan een paar woorden Georgisch praat en zij enkel een paar woorden Engels. Het woord G is vaak gevallen, aangezien er een traditie is van een 'tooster van de avond'. De eerste toost is op God, daarna vaak familie en kinderen, daarna vrouwen ect. Echter wordt je glas met zelfgemaakte wijn elke keer tot aan de rand bijgevuld, want toosten zonder vol glas, mag absoluut niet. Ook moet je goed opletten, want je mag pas drinken wanneer de tooster van de avond drinkt. En een toost kan zomaar een paar minuten aanhouden met een paar schijnbewegingen. Gelukkig konden we stiekem een fles peren limonade meesmokkelen, wat dezelfde kleur heeft als de wijn en zo konden we stiekem bijvullen met limonade.

Het tempo van de Georgiërs is niet bij de houden!

Grant (man van de huis) is erg goed in vlees bereiden op de BBQ en we eten gezellig elke avond met elkaar.

Verder helpen we nog steeds met klusjes in en rondom het huis. Ook zijn we een nachtje op pad gegaan met de auto en hebben we een nachtje in de bergen geslapen. Het was erg leuk om op ontdekkingstocht te gaan, aangezien er geen echte route was. We hebben lekker wat gegeten in Telavi en hierna een plekje gezocht om te slapen. Helaas was er veel regen en onweer die avond, maar toch was het fijn om even weg te zijn.

Gisteravond waren er onverwachts veel nieuwe reizigers en was het een mega volle tafel.45 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page