top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

Thessaloniki en Halkidiki

We besloten de stad Thessaloniki te bezoeken met de fiets, het was een lange tijd geleden dat we mooie fietspaden gezien hadden. Hierna wilde ook nog een andere kant van de stad zien, dit was een minder succes. We vonden onszelf ineens op een soort snelweg. Toen we daar even rondgekeken hadden, was het tijd om terug te gaan. Alleen toen besloten de weergoden even alle regen los te laten, dus even geschuild. Op de terugweg kreeg Jeff een lekke band, maar gelukkig waren we al bijna bij de auto. Toen snel een slaapplek gezocht en net voor het donker een mooie plek gevonden.Hierna gingen we door naar 'de 3 vingers' oftewel Halkidiki. Hier hebben we elke dag aan een strand kunnen staan, super hard genieten met ook nog eens stralend mooi weer!


De gastvrijheid van Griekenland heeft ons positief verrast. Wildkamperen is officieel niet toegestaan, maar we hebben zonder moeite al elke dag wild gekampeerd.

Daarnaast wil iedereen je dolgraag helpen en worden we in een 'file' aangesproken door een jongen die helemaal enthousiast is en onze instagram vraagt en hierna ons een mooie kampeerplek als tip geeft.

Dit was inderdaad een prachtige plek, een landtong waarbij er aan beide kanten zee is. Maar voordat we op dat plekje konden komen, moesten we eerst een steile klim en afdaling maken. Zelfs Jeff vond deze spannend.Maar het ging soepel en wat een prachtige slaapplek!


Na een mooie zonsondergang, was de klim naar boven ook echt wel even een uitdaging. Complimenten voor Jeff hoe behendig hij de auto naar boven gestuurd heeft.


Hierna was het tijd om weer even een supermarkt te bezoeken, want het avondeten was op.

We moeten tot dinsdag of woensdag nog in Griekenland blijven. We hebben met de vrouw van het appartement op Lefkas kunnen regelen dat ze het pakketje doorstuurt naar een koerierskantoor dichtbij de Turkse grens. Als dat volgens plan gaat, is dat hier dinsdag.

Geen straf om hier te blijven, als je onze slaapplek voor vannacht ziet.


35 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page