top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

Triglav National Park

Donderdag zijn we naar het Nationaal Park Triglav gegaan. Campingfaciliteiten waren niet super, maar het kampeerplekje wel, uitzicht op een mooie kloof!

Jeff heeft een aantal dingen aan de auto gedaan en we hebben nog even gewandeld. Slovenië staat onder andere bekend om hele mooie canyons en uiteraard wilde we graag een canyontrip doen. Aangezien we ervoor gekozen hebben niet ons eigen materiaal mee te nemen, hebben we tour geboekt. Vanwege het laagseizoen hadden we de mazzel een privegids te hebben. Toffe gast, mooie canyon (Great Susec) via abyss adventures, aanrader!

Tijdens de instap en in de canyon kwamen we bijzondere salamanders tegen, zwart met felgele vlekken. We hebben er 20 gered in een pool in de canyon, dit had de gids ook nog nooit gezien.


Redelijk wat regen gehad, maar in de avond was het droog en hebben er gezellig kampvuur gemaakt met onze campingburen. Zij hadden een gitaar en mooie zangstem, dus het werd een latertje. Avondje voor in de boeken.

Volgende dagje na een leuke ontmoeting met een Rus die paar jaar in Kroatië gewoond heeft, richting Kroatië gereden. Hij heeft ons tips gegeven, onder andere een bezoek aan Cres Island. Laten wij nou net de luxe hebben dat we geen tijdsdruk hebben, dus dat is wat waar we de komende dagen heen gaan. Het heerlijke van een opvallende auto is dat er geen stop, ook geen supermarktbezoek, voorbij gaat zonder inspirerende mensen te ontmoeten.


De dieselprijzen zakken al lekker, 1,31 nu. Dit compenseert de dure campings lekker.

We gaan binnenkort toch lokale simkaart voor internet kopen, we verbruiken meer dan verwacht voor zoeken van campings en dergelijke.

Hier in voormalig Joegoslavië komen er 2 nationale feestdagen aan, dus we hebben net wat boodschapjes ingeslagen.


53 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


mscopain@hotmail.com
mscopain@hotmail.com
Apr 30, 2023

Wat gaaf joh die salamanders. Jammer van het weer maar toch weer leuke dingen. En ja , bijzonder is de combi dus altijd aandacht . Veel plezier in Kroatië.

Like
bottom of page