top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Schippers

Turkije en paradijs Cyprus

We hebben vooral veel kilometers gemaakt in Turkije zonder veel te zien. Helaas hoorde we een schrapen geluid en we dachten ermee door te kunnen tot na Cyprus (we hadden een boot geboekt dus een deadline). Maar ineens werd het echt heel erg en de conclusie was dat de tussenbak kapot was, wat betekende dat we niet meer verder konden rijden. We hadden een goede garage gevonden in Istanbul op de heenreis. We hebben hem een bericht gedaan en hij wist een garage in de buurt én kon een sleepwagen voor ons regelen. Na ongeveer 2uur kwam er een sleepwagen waar we maar net op pasten. Betalen deed even zeer, maar we waren geholpen. In de garage begonnen ze gelijk en ze waren erg professioneel. Ze hadden onderdelen op voorraad, maar het pastte eigenlijk net niet. Dus hebben ze het wat bijgeschaafd enzo.

Er waren geen hotels in de buurt (0hits op booking.com) maar gelukkig mochten wr overnachten in de garage. Best vreemd om daar savonds te zijn in het grote gebouw. En zeker als er dan ineens in het donker op de deur gebonst wordt. Jeff gaat zonder twijfel naar de deur en lost gewoon even op dat er een auto afgeleverd wordt om 22.30 savonds haha.


Volgende dag rond 17.00 was alles gemaakt. Wij een fortuin armer, maargoed het was nodig


Na ongeveer 2uur ineens rook tussen de stoelen vandaan. Met de brandblusser al in mijn handen de auto stilgezet en gelukkig geen vuur, maar wel overal olie. Nadat de motor iets afgekoeld was, vond Jeff het probleem. Een kapotte slang naar de oliepomp. Gelukkig had Jeff een nieuwe slang en nieuwe olie bij, dus binnen 3uurtjes reden we weer.


Donderdag reden we door het gebied wat door de aardbeving getroffen werd, erg indrukwekkend.

Toen begon de hitte echt wel vervelend te worden, ook snachts bleef het 30 graden.

De 19e hadden we de boot geboekt, we moesten 20.00 aanwezig zijn en hij zou om 24.00 uitvaren. Wij waren een van de eerste aanwezig, maar we waren de 3 na laatste die erop mocht. Even dachten we dat er geen plek meer voor ons was... We moesten in het vrachtwagen dek. Opzich geen probleem, maar we hadden geen kamer oid dus moesten slapen in de auto. Alleen was er geen frisse lucht en ongeveer 40 graden dus even bikkelen. Uiteindelijk duurde de ferrytocht tot 9.30. Toen begon het papierwerk, maar gelukkig kregen we hulp van een man die Turks en Engels sprak.

We besloten gelijk door te gaan naar het Griekse gedeelte, dus nog een grensovergang en auto aangeven bij de douane. Hierna naar de MacDonalds (voor het eerst sinds de trip!!!) En toen een winkel gezocht welke open was (op zondag) en hier een lokale simkaart gekocht. Hierna begon het genieten weer!


Onze vrienden uit Engeland met hun truck hadden een mooi plekje gevonden en hier zijn we heengegaan en hebben we 6 dagen gestaan. Heerlijk aan het water op een klif waar altijd een heerlijk koele wind waait. Mijn dag begint met paddleboarden en wanneer de vissers weg zijn nog een rondje snorkelen, HEERLIJK!

We hebben ook gratis entertainment, we zitten naast een luchtmacht basis en elke dag komen er straaljagers en vliegtuigen overvliegen. Savonds kijken we sterren en 1 avond zagen we echt iets bijzonders, een enorme meteoriet. Het was net zoals een vallende ster, maar dan 100x sterker en het was zeker 30 seconde lang in de lucht. Dit zijn echt de speciale momentjes.

We hadden ook wat pech, de boiler stopte ermee, maar Jeff heeft het kunnen oplossen. Hierna was er een ongelukje waardoor er een enorme ster in het zonnepaneel zit, maar gelukkig doet hij het nog. Hierna ging Jeff houtbewerken om een lepel te maken, dit ging mis waardoor hij nu rondloopt met een verbandje om zijn duim.


Vrijdag komen Astrid en Jaco naar Cyprus en dan hebben we nog meer chill tijd en we gaan zeker gebruik maken van de wasmachine.55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page